Sufleu de cartofi
PrinteazaSufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline, mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si masline negre.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi fierti in coaja
- 5 linguri ulei de masline
- 180 g mozzarella light
- 5 rosii
- 400 g sunca de pui afumata
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
- 4 linguri masline negre
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii si se taie felii. Se unge cu ulei o forma de sufleu. Se scurg bucatile de mozzarella si se taie sferturi. Se taie felii rosiile. Sunca se taie fasii.
In forma se asaza straturi alternative de cartofi, sunca si rosii. Deasupra se presara verdeata.
Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu 2 linguri de ulei. Se incinge cuptorul la 180 si se coace sufleul 20 de minute.
Se taie rondele maslinele si se repartizeaza pe sufleu; se stropeste din nou cu ulei si se taie portii, care se servesc imediat.
Sufleu de cartofi
Pofta buna!
Foarte bun sufleul de cartofi