Sufleu cu cascaval
PrinteazaO reteta de sfuleu cu cascaval din: oua, cascaval, lapte, un, faina, piper si sare.
- 6 oua
- 300 g cascaval ras
- 1 cana lapte
- 4 linguri cu unt
- 3 linguri cu faina
- piper
- sare
Mod de preparare:
Dă drumul la cuptor înainte să te apuci de pregătit sufleul, pentru că ai nevoie de un cuptor bine încins.
Topeşte trei linguri cu unt, adaugă făina, amestecând continuu ca să nu rămână cocoloaşe, apoi toarnă laptele cald, continuă să amesteci până se îngroaşă.
Lasă să se răcorească încet. Separă ouăle. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile încorporează-le, alături de caşcaval, în sosul de unt şi lapte când acesta a ajuns la temperatura camerei.
Drege compoziţia cu sare şi piper şi adaugă albuşurile bătute, amestecând uşor de sus în jos. Unge cu unt o formă de ceramică şi toarnă compoziţia. Dă la cuptor 35 de minute.
Sufleu cu cascaval
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sufleu de cascaval