Sufleu de ciocolată si banane
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata si banane din: ciocolata menaj, zahar, unt, oua, banana si zahar pudra.
pentru sufleu:
- 200 g ciocolată menaj
- 100 g zahăr
- 30 g unt
- 4 ouă
- 1 banană
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită împreună cu untul, amestecând frecvent. Unge cu unt 6 forme mici de sufleu. Ia ciocolata de pe foc şi toarn-o peste banana zdrobită amestecată cu zahărul. Adaugă apoi gălbenuşurile, pe rând. Lasă să se răcorească.
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi încorporează-le uşor în compoziţia cu banană. Umple formele (2/3 din capacitatea lor) şi coace sufleurile 20 de minute la 160° C. Când sunt gata, scoate-le din cuptor, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat pentru a nu se lăsa.
Sufleu de ciocolată si banane
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Sufleuri cu ciocolata si banane