Sufleu de ciocolata cu sos de vanilie
PrinteazaSufleu de ciocolata cu sos de vanilie din: unt, ciocolată, zahăr pudră, făină, ouă, lapte, de grâu, baton vanilie.
- 200 g unt
- 100 g ciocolată
- 200 g zahăr pudră
- 1 lingură făină
- 4 ouă
- unt şl făină de grâu, pentru forma de copt
Pentru sosul vanilie:
- 2 pahare lapte
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahar
- 1 lingură faină de grâu
- 1/2 baton vanilie
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul ca o cremă, adăugându-se rând pe rând gălbenuşurile. Se adaugă ciocolata şi făina şi se omogenizează. Se adaugă albuşurile, bătute spumă înainte şi se omogenizează.
Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă cu capac, etanşă, bine unsă cu unt înainte şi presărată cu puţină făină.
Forma se pune într-un vas cu apă clocotită şi se lasă pe foc, timp de aproximativ o jumătate de oră. Pentru prepararea sosului de vanilie, se pune laptele la fiert şi se dă vasul la o parte, atunci când începe să fiarbă. Se freacă, bine zahărul cu ouăle, bătute uşor înainte, şi făina de grâu.
Se toarnă laptele treptat, amestecându-se continuu. Se pune înapoi vasul pe foc, continuându-se amestecarea şi se lasă până când începe să fiarbă şi să capete consistenţă.
Se ia vasul de pe foc şi se amestecă până când s-a răcit aproape complet. Sufleul se serveşte fie simplu fie cu sos de vanilie.
Pofta buna!