Sufleu de ciocolata cu sos de vanilie

Printeaza

Sufleu de ciocolata cu sos de vanilie din: unt, ciocolată, zahăr pudră, făină, ouă, lapte, de grâu, baton vanilie.

Ingrediente:Sufleu de ciocolata cu sos de vanilie

  • 200 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură făină
  • 4 ouă
  • unt şl făină de grâu, pentru forma de copt

Pentru sosul vanilie:

  • 2 pahare lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingură faină de grâu
  • 1/2 baton vanilie

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul ca o cremă, adăugându-se rând pe rând gălbenuşurile. Se adaugă ciocolata şi făina şi se omogenizează. Se adaugă albuşurile, bătute spumă înainte şi se omogenizează.

Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă cu capac, etanşă, bine unsă cu unt înainte şi presărată cu puţină făină.

Forma se pune într-un vas cu apă clocotită şi se lasă pe foc, timp de aproximativ o jumătate de oră. Pentru prepararea sosului de vanilie, se pune laptele la fiert şi se dă vasul la o parte, atunci când începe să fiarbă. Se freacă, bine zahărul cu ouăle, bătute uşor înainte, şi făina de grâu.

Se toarnă laptele treptat, amestecându-se continuu. Se pune înapoi vasul pe foc, continuându-se amestecarea şi se lasă până când începe să fiarbă şi să capete consistenţă.

Se ia vasul de pe foc şi se amestecă până când s-a răcit aproape complet. Sufleul se serveşte fie simplu fie cu sos de vanilie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.