Sufleu de vinete cu branza din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne sau apă o lingură pătrunjel verde tocat sare piper unt […]
Sufleu de ciuperci – usor de preparat
PrinteazaSufleu de ciuperci din: ciuperci, lapte, unt, branza telemea, cascaval, sare, piper, faina, oua.
- 800 g ciuperci
- 1/2 l lapte
- 150 g unt
- 120 g branză telemea
- şvaiţer,caşcaval sau parmezan
- sare
- piper
- 1 lingură de făină
- 4-5 ouă
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează în unt cu sare, piper, făină şi apoi lapte.
Cînd această compoziţie s-a îngroşat se ia de pe foc şi se pun gălbenuşurile şi branza rasă (şvaiţerul, caşcavalul sau parmezanul).
Se bat albuşurile spumă tare şi se amestecă cu ciupercile. Se unge cu unt un vas de sufleu, în el se pun cupercile şi se dă la cuptor moderat cu circa 30 minute înainte de a se servi.
Cînd se serveşte, se unge cu unt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sufleu de peste cu sos alb
Sufleu de peste cu sos alb din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte unul. Se […]
Sufleu de praz cu unt
Sufleu de praz cu unt din: praz, lapte, unt, cascaval, oua, faina, sare, piper. Ingrediente: 600 g praz 300 g lapte 125 g unt 100 g caşcaval 6 ouă 100 g făină sare piper Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se fierbe în apă cu sare. Se […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sufleu de ciuperci
- sufleu de ciuperci cu cascaval
- sufleu de ciuperci cu branza
- sufleu de ciuperci de post
Cam alambicata reteta asta!
A iesit bun acest sufleu de ciuperci?