Sufleu de ciuperci
PrinteazaO reteta de sufleu de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, marar, smantana, paine, lapte, faina, oua, cascaval, pesmet, sare si piper.
- 600 g ciuperci
- 100 g unt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- 100 ml smantana
- 2 felii de paine alba
- 200 ml lapte
- 1 lingura faina
- 3 oua
- 100 g cascaval ras
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa şi usturoiul cât mai mărunt şi căliţi-le 3 minute în unt. Adăugaţi ciupercile tăiate în feliuţe subţiri, sare şi pi¬per, după gust. Când apa pe care o lasă ciupercile a scăzut, luati vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit.
Adăugaţi în compoziţia rece pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă, caşcavalul ras, smântână, gălbenuşurile, făina şi mărarul. Omogeni¬zaţi compoziţia. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le în compoziţie, amestecând prin răsturnare. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Coaceţi 40-45 de minute în cuptorul încins dinainte, la foc potrivit. Nu deschideţi cuptorul timp de o jumătate de oră după ce aţi pus sufleul la copt.
Sufleu de ciuperci
Pofta buna!