Sufleu de ciuperci

Printeaza

O reteta de sufleu de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, marar, smantana, paine, lapte, faina, oua, cascaval, pesmet, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu de ciuperci

  • 600 g ciuperci
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100 ml smantana
  • 2 felii de paine alba
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 3 oua
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi ceapa şi usturoiul cât mai mărunt şi căliţi-le 3 minute în unt. Adăugaţi ciupercile tăiate în feliuţe subţiri, sare şi pi¬per, după gust. Când apa pe care o lasă ciupercile a scăzut, luati vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit.

Adăugaţi în compoziţia rece pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă, caşcavalul ras, smântână, gălbenuşurile, făina şi mărarul. Omogeni¬zaţi compoziţia. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le în compoziţie, amestecând prin răsturnare. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Coaceţi 40-45 de minute în cuptorul încins dinainte, la foc potrivit. Nu deschideţi cuptorul timp de o jumătate de oră după ce aţi pus sufleul la copt.

Sufleu de ciuperci

Sufleu de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.