Plan Alimentar de cinci Zile pentru Diabetici: Meniu Complet și Echilibrat. Iată o propunere, dar rețineți că aceste recomandări sunt generale. Pentru un plan personalizat, consultați un medic sau un nutriționist. Luni Mic dejun: Ovăz cu fructe de pădure, semințe de chia și lapte degresat. Gustare: Un măr mic. Prânz: Piept de pui la grătar, […]
Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici
PrinteazaSufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici din: spanac, jambon, cascaval, oua, nucsoara, sare. Spanacul este scăzut în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face să se potrivească bine într-o dietă pentru gestionarea greutății.
Fibrele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la reglarea tranzitului intestinal.
Ingrediente
- spanac
- jambon
- cascaval
- oua
- nucsoara
- sare
Umplutura
- 400 g spanac
- 100 g jambon
- 50 g cascaval
- 3 oua
- sare
- nucsoara
Mod de preparare
Spanacul se spala, se fierbe si apoi se paseaza. Cand s-a mai racit se adauga galbenusurile, aproximativ 25 g cascaval si jambonul tocat.
Se amesteca totul bine si se condimenteaza. Albusurile se bat spuma si se adauga in final si ele.
Clatitele se umplu cu acest amestec si se asaza in straturi succesive intr-o forma unsa cu unt.
Se dau la cuptor timp de 45 de minute. Nu va temeti daca straturile de clatite se ridica!
Acestea isi vor reveni dupa ce se scoate sufleul, se rastoarna pe un platou si se adauga restul de cascaval ras.
Se taie felii, precum cele de tort si se servesc calde.
Pofta buna!
Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici
Alimentele recomandate pentru diabetici
Alimentele recomandate pentru diabetici. Alimentele recomandate pentru diabetici sunt cele care ajută la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge și care susțin o sănătate generală bună. Iată o listă cu alimente recomandate pentru diabetici: Cereale integrale: Ovăz, orez brun, quinoa, bulgur și alte cereale integrale ajută la menținerea unui nivel stabil al zahărului […]
Tort pentru diabetici
Tort pentru diabetici din: oua, mere, nuci, unt, zaharina. Ingrediente: 4 oua zaharina 120 g unt 60 g nuci 2 mere Mod de preparare: Se amestecă 4 gălbenuşuri răscoapte rase pe râzătoare, cu 4 gălbenuşuri crude, 2 pastile de zaharină sfărâmate şi 120 g unt frecat spumă. Se înglobează 60 g nuci măcinate. Se […]