Sufleu de conopida cu smantana si cascaval din: conopida, ou, smantana, cascaval, lapte, unt, sare, piper. Ingrediente: 220 g conopidă 1 ou 30 ml smântână 20 g caşcaval 50 ml lapte unt sare piper Mod de preparare: Cureţi conopida, o rupi bucheţele şi o speli sub jet de apă. 0 pui la fiert în […]
Sufleu de conopida cu branza
PrinteazaSufleu de conopida cu branza din: conopida, pesmet, ulei de masline, oua, smantana, branza cu mucegai, faina, sare, piper, patrunjel, cascaval.
- 1 conopida
- 50 g pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- 3 oua mari
- 150 ml smantana
- 100 g branza cu mucegai, rasa
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- 100 g cascaval
Mod de preparare:
Se curata conopida si se asaza intr-o oala mare; se toarna deasupra apa si se fierbe cca 12 min.
Se trece imediat prin jet de apă rece, pentru a-şi păstra culoarea albă şi se lasă să se scurgă.
Se unge cu ulei o formă mare de sufleu, se presară pesmet şi se aşază bucheţele de conopidă.
Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu smântână şi se adaugă brânza cu mucegai rasă şi făina.
Se înglobează cu atenţie, apoi se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se bat albuşurile cu 1 praf de sare şi se înglobează treptat în compoziţie.
Se toarnă apoi deasupra conopidei, în tavă, în strat uniform.
Se încinge cuptorul la 170 °C.
Se aşază forma în cuptor şi se coace cca 25-30 min.
Se scoate conopida din cuptor, se presară caşcaval ras şi se mai coace 5-7 min.
Se repartizează în farfurii şi se serveşte cu salată de legume.
Sufleu de conopida cu branza
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Sufleu de conopida cu mustar si coriandru
Sufleu de conopida cu mustar si coriandru din: bere, pâine de secară uscată şi tăiată cubuleţe, unt, conopida, chimen, cascaval, oua, muştar, coriandru măcinat, piper. Ingrediente: 300 ml bere 3 căni pâine de secară uscată şi tăiată cubuleţe 2 linguri unt 1 conopidă 1 linguriţă chimen 3 ceşti caşcaval ras 4 ouă 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă coriandru […]
Pofta buna!
Foarte bun sufleul de conopida cu branza