Sufleu de conopidă si broccoli
PrinteazaSufleu de conopidă si broccoli din: macaroane, broccoli, conopida, morcovi, usturoi, sofran, supa de legume, unt, patrunjel, branza, smantana, galbenusuri, gogosari acri, sare, piper si ulei.
- 400 g macaroane
- 500 g broccoli si conopida amestec
- 2 morcovi
- 4 catei de usturoi
- putin sofran macinat
- 100 ml supa legume
- unt
- patrunjel tocat
- 200 g branza rasa
- 400 g smantana
- 2 galbenusuri
- gogosari acri
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Rupi macaroanele în bucăţi şi le fierbi cu multă apă, conform indicaţiilor de pe pachet. Intre timp, cureţi broccoli, îl speli şi îl separi în bucheţele.
Tai codiţele în felii. Laşi să se scurgă. Speli morcovii, îi tai în beţişoare, iar usturoiul îl toci fin.
Căleşti totul în ulei împreună cu broccoli. Adaugi sare, piper şi şofran.
Torni supa şi laşi câteva minute să se pătrundă. încing i cuptorul. Ungi cu unt o formă, aşezi alternativ straturi de macaroane, de legume şi de pătrunjel, duipă care presari brânza.
Torni deasupra smântână bătută împreună cu gălbenuşurile şi dai forma la cuptor circa 20 de minute.
Serveşti sufleul cu gogoşari acri.
Sufleu de conopidă si broccoli
Pofta buna!