Sufleu de conopida cu mazare si morcovi

Printeaza

Sufleu de conopida cu mazare si morcovi din: morcovi, conopida, mazare verde, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 700 g conopidă curățată
  • 120 g boabe de mazăre verde congelate
  • sare
  • 4-5 ouă
  • nucșoară rasă
  • piper
  • 2 lingurițe pătrunjel tocat
  • 3 linguri făină
  • 150 g cașcaval ras

 

 

Mod de preparare:

Se despart buchețelele de conopidă. Se curăță morcovii și se așază într-o oală. Se acoperă cu apă, se adaugă sare și se fierb 3-4 min. Se adaugă bu­che­țelele de conopidă și se mai fierb 4 min.

Se lasă să se dezghețe puțin boabele de mazăre, într-o strecurătoare.

Se scurg legumele fierte, se lasă să se răcească și se taie bucățele.

Se separă ouăle și albușurile se bat spumă cu puțină sare.

Se bat gălbenușurile, separat, și se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

Compoziția de gălbe­nușuri se amestecă împreună cu legumele tăiate bucățele, se adaugă pătrunjel tocat, făină și 2/3 din caș­cavalul ras.

Se adaugă și boabele de mazăre și în final albu­șul. Se înglobează cu atenție.

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge o formă de sufleu și se tapetează cu pesmet.

Se așază compoziția de sufleu și se nivelează; se presară restul de caș­caval și se coace timp de cca 45 min.

Sufleu de conopida cu mazare si morcovi

Sufleu de conopida cu branza rasa

Sufleu de conopida cu branza rasa

Sufleu de conopida cu branza rasa din: oua, conopida, lapte, faina, ulei sau unt, branza sau cascaval. Ingrediente: 5 ouă crude 1 conopidă de mărime medie 1 cană cu lapte dulce 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă sau caşcaval ras   Mod de preparare: Din făină, lapte şi ulei se pregăteşte […]

 

Sufleu de conopida cu cascaval

Sufleu de conopida cu smantana si cascaval

Sufleu de conopida cu smantana si cascaval din: conopida, ou, smantana, cascaval, lapte, unt, sare, piper. Ingrediente: 220 g conopidă 1 ou 30 ml smântână 20 g caşcaval 50 ml lapte unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi conopida, o rupi bucheţele şi o speli sub jet de apă. 0 pui la fiert în […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arată! Sunt în căutare de sufleuri şi am găsit aici o sumedenie de reţete interesante. Merită încercate, asta şi cea cu castraveti murati. cred că şi cea cu varză de bruxelles e delicioasă, numai că anul acesta nu am mai plantat în grădină, şi pe la magazine, mai greu.

    Mulţumesc pentru reţete.

  2. Arata foarte bine si mie-mi place mult sufleul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.