Sufleu de conopida cu smantana si cascaval din: conopida, ou, smantana, cascaval, lapte, unt, sare, piper. Ingrediente: 220 g conopidă 1 ou 30 ml smântână 20 g caşcaval 50 ml lapte unt sare piper Mod de preparare: Cureţi conopida, o rupi bucheţele şi o speli sub jet de apă. 0 pui la fiert în […]
Sufleu de conopida si pui
PrinteazaSufleu de conopida si pui din: piept de pui, ciuperci, rosii, unt, faina, lapte, mustar, cascaval, paste si ceapa.
- 250 g paste
- 1 ceapă
- 4 bucăţi piept de pui
- 500 g conopidă
- 200 g ciuperci
- 1 conservă roşii în suc propriu
- 100 g unt
- 2 linguri făină
- 50 ml lapte
- 3 linguri muştar
- 50 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă sărată, după aceea le clăteşti cu apă rece şi le laşi să se scurgă.
Procedezi la fel cu bucheţelele de conopidă, pe care le laşi să fiarbă circa 10 minute.
Pieptul de pui îl tai fâşii sau cubuleţe, îl ungi cu puţin muştar şi laşi la marinat, la rece, cam 30 minute.
Cureţi, speli şi toci ceapa mărunt, o căleşti în 50 g unt, adaugi carnea de pui.
Incorporezi ciupercile, conserva de roşii şi amesteci continuu, până obţii un sos consistent.
Separat, din untul rămas, făină şi puţin lapte, prepari un sos bechamel.
Intr-o tavă termorezistentă, ungi cu puţin unt şi aşezi un strat de paste, sosul bechamel, amestecul de carne cu ciuperci, împrăşti bucheţele de conopidă.
Repeţi operaţiunea până termini ingredientele. Ultimul fiind cel al sosului bechamel.
Razi caşcavalul şi introduci tava în cuptor, pentru circa 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sufleu de conopida cu smantana si cascaval
Sufleu delicios de conopida si broccoli
Sufleu delicios de conopida si broccoli din: oua, faina, ulei, conopida, broccoli, lapte, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri ulei 250 g conopidă 250 g broccoli lapte cât cuprinde unt pentru uns tava sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele şi le ţii în apă […]
Pofta buna!