Sufleu de conopidă

Printeaza

O reteta de sufleu de conopida din: morcovi, conopida, mazare, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval.

Ingrediente:Sufleu de conopidă

  • 2 morcovi
  • 700 g conopida curatata
  • 120 g boabe de mazare verde congelate
  • sare
  • 4-5 oua
  • nucsoara rasa
  • piper
  • 2 lingurite patrunjel tocat
  • 3 linguri faina
  • 150 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se despart bucheţelele de conopidă. Se curăţă morcovii şi se aşază într-o oală. Se acoperă cu apă, se adaugă sare şi se fierb 3-4 min. Se adaugă buche­ţelele de conopidă şi se mai fierb 4 min.

Se lasă să se dezgheţe puţin boabele de mazăre, într-o stre­curătoare. Se scurg legumele fierte, se lasă să se răcească şi se taie bucăţele. Se separă ouăle şi albuşurile se bat spumă cu puţină sare. Se bat gălbenuşurile, separat, şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Compoziţia de gălbe­nuşuri se amestecă împreună cu legumele tăiate bucăţele, se adaugă pătrunjel tocat, făină şi 2/3 din caşcavalul ras. Se adau­gă şi boabele de mazăre şi în final albuşul. Se înglobează cu atenţie.

Se încinge cuptorul la 180 °C Se unge o formă de sufleu şi se tapetează cu pesmet. Se aşază compoziţia de sufleu şi se nivelează; se presară restul de caşcaval şi se coace timp de cea 45 min.

Sufleu de conopidă

Sufleu de conopidă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.