Sufleu de conopidă
PrinteazaO reteta de sufleu de conopida din: morcovi, conopida, mazare, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval.
- 2 morcovi
- 700 g conopida curatata
- 120 g boabe de mazare verde congelate
- sare
- 4-5 oua
- nucsoara rasa
- piper
- 2 lingurite patrunjel tocat
- 3 linguri faina
- 150 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se despart bucheţelele de conopidă. Se curăţă morcovii şi se aşază într-o oală. Se acoperă cu apă, se adaugă sare şi se fierb 3-4 min. Se adaugă bucheţelele de conopidă şi se mai fierb 4 min.
Se lasă să se dezgheţe puţin boabele de mazăre, într-o strecurătoare. Se scurg legumele fierte, se lasă să se răcească şi se taie bucăţele. Se separă ouăle şi albuşurile se bat spumă cu puţină sare. Se bat gălbenuşurile, separat, şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Compoziţia de gălbenuşuri se amestecă împreună cu legumele tăiate bucăţele, se adaugă pătrunjel tocat, făină şi 2/3 din caşcavalul ras. Se adaugă şi boabele de mazăre şi în final albuşul. Se înglobează cu atenţie.
Se încinge cuptorul la 180 °C Se unge o formă de sufleu şi se tapetează cu pesmet. Se aşază compoziţia de sufleu şi se nivelează; se presară restul de caşcaval şi se coace timp de cea 45 min.
Sufleu de conopidă
Pofta buna!