Sufleu de crab

Printeaza

O reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Sufleu de crab

  • 120 g carne de crab (din con­servă sau congelată)
  • 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau vrac)
  • 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi)
  • 6 ouă
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 400 ml lapte
  • nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Stoarceţi bine carnea de crab şi uscaţi-o pe hârtie absorbantă. Preparaţi un sos alb (bechamel): topiţi 40 g de unt într-o cratiţă; când acesta face spumă, puneţi 40 g de făină, amestecaţi cu telul şi turnaţi laptele în fir subţire, bătând în conti­nuare cu telul, pe foc mic, până ce sosul se îngroaşă. Săraţi, piperaţi, parfumaţi cu puţină nucşoară rasă. Spargeţi ouăle, despârţind albuşul de gălbenuş (veţi folosi doar 4 gălbenuşuri la această reţetă).

Luaţi cratiţa de pe foc şi încorporaţi în sos cele 4 gălbenuşuri şi carnea de crab, ames­tecând îndelung. Bateţi albuşurile spumă, încorporaţi-le cu atenţie în preparatul obţinut şi adăugaţi, în acelaşi timp şi puţin câte puţin, carnea de crab mărunţită. Decorticaţi cu grijă cleştii de crab.

Preîncălziţi cuptorul la treapta 8 (240 C). Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină o formă pentru sufleu, de cca 20 cm diametru. Turnaţi compoziţia, având grijă să nu depăşească 2/3 din înălţimea formei. Aşezaţi deasupra cleştii de crab. Puneţi în cuptor, reduceţi-i temperatura la treapta 6-7 (200″C) şi coaceţi cca 20 min.

Micşoraţi din nou tempe­ratura la treapta 6 (180 C) şi continuaţi coacerea încă 15-20 min. Serviţi imediat după ce aţi scos sufleul din cuptor. Dacă preferaţi să faceţi sufleul în porţii indi­viduale, reduceţi timpul de coacere la jumătate.

Sufleu de crab

Sufleu de crab

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.