Sufleu cu crema de vanilie si sos caramel
PrinteazaSufleu cu crema de vanilie si sos caramel din: unt, zahar, oua, cremă de vanilie sau creme pâtissiere, blat de tort cu fructe, sos caramel.
Ingrediente:
- unt, pentru uns
- 1 lingură de zahăr, plus extra pentru tapetat
- 4 ouă medii
- 150 ml de cremă de vanilie sau creme pâtissiere
- 85 g blat de tort cu fructe, fărâmiţat
- sos caramel, pentru sfervit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C şi pune o tavă de copt patru forme ceramice (ramekins) cu unt şi tapeţează-le cu zahăr, scuturând excesul.
Bate albuşurile spumă până când nu mai cad de pe tel, apoi adaugă zahărul şi continuă să le baţi până când sş întăresc din nou. Intr-un bol mare, amestecă crema de vanilie cu firimiturile de tort.
Adaugă un sfert din cantitatea de albuşuri amestecând cu un tel, apoi ia o lingură mare de metal şi încorporează cu grijă şi restul, pentru a obţine un rezultat omogen,
Imparte amestecul între cele 4 forme, şi trece-ţi degetul de jur împrejurul lor, la vârf, pentru a te asigura că există un spaţiu între amestec şi formă.
Coace-le timp de 12-15 minute, până când cresc şi devin aurii. între timp, încălzeşte sosul caramel.
Serveşte sufleurile fierbinţi, imediat ce sunt gata, alături de sosiere individuale cu caramel cald, care va fi turnat deasupra.
Sufleu cu crema de vanilie si sos caramel
Pofta buna!