Sufleu de crenvursti cu verdeata
PrinteazaSufleu de crenvursti cu verdeata din: oua, crenvursti, faina, unt, lapte, sare, verdeata, margarina, pesmet.
- 6 oua
- 300 g crenvursti din piept de pui
- 100 g faina
- 125 g unt
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- 1 legatura verdeata
- cate 2 linguri margarina si pesmet pentru forma
Mod de preparare:
Cureţi membrana necomestibilă a crenvurştilor şi îi tai în felioare. Topeşti untul într-o cratiţă, presari făina şi amesteci energic, până obţii o pastă fără cocoloaşe. Torni apoi treptat laptele şi fierbi sosul alb până se mai îngroaşă, amestecând fără întrerupere.
In sosul răcorit, încorporezi crenvurştii, verdeaţa fin tocată, gălbenuşurile, sare şi piper după gust, iar la sfârşit, albuşurile bătute spumă.
Omogenizezi şi torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu margarină şi tapetat cu pesmet. Coci la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu alte 10 minute. îl serveşti cald, căci sufleul rece se lasă, pierzându-şi aspectul.
Sufleu de crenvursti cu verdeata
Pofta buna!