Sufleu cu broccoli
PrinteazaSufleu cu broccoli
Ingrediente:
- 200 g făină
- 150 g unt
- sare
- 600 g broccoli
- 1 ceapă
- 1 linguriţă ulei
- 30 g miez de nucă tocat
- 3 ouă
- 250 ml smântână
- 6 linguri parmezan ras
- piper
- nucşoară rasă
- 200 g roşii cherry
Mod de preparare:
Frământaţi făina cu untul şi 1/2 linguriţă sare. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 30 de minte la frigider. Pregătiţi broccoli, împărţiţi-l în bucheţele şi tăiaţi mărunt cotoarele.
Fierbeţi totul în apă cu sare circa 5 minute, apoi scurgeţi-le bine. Incingeţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cubuleţe şi căliţi-o în ulei. Adăugaţi miezul de nucă şi prăjiţi-i, având grijă să nu se ardă.
Amestecaţi ouăle, smântână şi 4 linguri de parmezan, apoi condimentaţi accest amestec cu sare, piper şi nucşoară. Ungeţi cu grăsime o formă plată de sufleu (0, 26 cm) şi presăraţi-o cu făină. Aşezaţi aluatul în mijloc şi apăsaţi-l cu mâinile.
Aveţi grijă ca în final să fie uniform. Aşezaţi apoi amestecul cu broccoli, ceapă şi miez de nucă, precum şi roşiile pregătite. Turnaţi amestecul cu ouă şi smântână, presăraţi sufleul cu restul de parmezan şi coaceţi-l circa 45 de minute.
Sufleu cu broccoli
Pofta buna!