Sufleu cu carnaţi

Printeaza

Sufleu cu carnaţi

Sufleu cu carnaţi

Ingrediente:

  • un kilogram de cartofi
  • 300 g cîrnaţi
  • 250 g brînză de vaci
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • o legătură de ceapă verde
  • un fir de rozmarin
  • sare, piper
  • unt pentru formă
  • pesmet pentru formă
  • smîntînă

Preparare:

Carnaţii se taie în felii subţiri, se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în apă cu sare şi puţin unt, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Se pasează, adăugind treptat laptele dulce călduţ, gălbenuşurile, brînză, cîrnaţii, rozmarinul tocat, sarea şi piperul.

Albuşurile se mixează pînă cînd nu mai cad de pe braţele mixerului, se toarnă peste compoziţia din castron şi se amestecă bine cu o lingură.

Se unge cu unt o formă de sufleu, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia.

Se nivelează, se introduce în cuptor si se coace pînă cînd la suprafaţă se formează o crustă de culoare aurie.

Sufleu cu carnaţi

Sufleu cu carnaţi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sufleu cu carnati? Hm, nu suna rau 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.