Sufleu cu carnaţi
PrinteazaSufleu cu carnaţi
Ingrediente:
- un kilogram de cartofi
- 300 g cîrnaţi
- 250 g brînză de vaci
- 200 ml lapte dulce
- 3 ouă
- o legătură de ceapă verde
- un fir de rozmarin
- sare, piper
- unt pentru formă
- pesmet pentru formă
- smîntînă
Preparare:
Carnaţii se taie în felii subţiri, se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în apă cu sare şi puţin unt, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Se pasează, adăugind treptat laptele dulce călduţ, gălbenuşurile, brînză, cîrnaţii, rozmarinul tocat, sarea şi piperul.
Albuşurile se mixează pînă cînd nu mai cad de pe braţele mixerului, se toarnă peste compoziţia din castron şi se amestecă bine cu o lingură.
Se unge cu unt o formă de sufleu, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia.
Se nivelează, se introduce în cuptor si se coace pînă cînd la suprafaţă se formează o crustă de culoare aurie.
Sufleu cu carnaţi
Pofta buna!
Sufleu cu carnati? Hm, nu suna rau 🙂