Sufleu cu carne de pasare
PrinteazaSufleu cu carne de pasare din: carne de pasare, gris, unt, oua, sare.
- 1 pasăre potrivit de mare (cca 0,8-1 kg)
- 100 g griş
- 4 albuşuri
- 25 g unt
- sare
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Pasărea, curăţată şi spălată, se fierbe în apă cu sare; cînd este gata se scoate, se dezosează (se scot oasele) şi se trece prin maşina de tocat.
Separat, se fierbe grişul în zeama de la pasăre, se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu carnea tocată şi cu albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o formă unsă bine cu unt şi se coace în cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute. Se serveşte stropit cu unt ori cu sos vinegrette.
Pofta buna!