Sufleu cu cascaval si oua
PrinteazaSufleu cu cascaval si oua din: unt, oua, faina, lapte, cascaval, sare, piper.
- 150 g unt
- 125 g făină
- 4 ouă
- 50 ml lapte
- 150 g caşcaval ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o tigaie şi se adăugă făina, puţin câte puţin, amestecând continuu cu o lingură de lemn, pentru a se încorpora bine în unt.
Se lasă în continuare pe foc mic, aproximativ cinci-şase minute, continuând amestecarea şi având grijă să nu prindă culoare. Se adaugă laptele călduţ, pentru a se obţine un fel de sos ceva mai consistent.
Continuând amestecatul, se încorporează dupa aceea şi caşcavalul ras şi, la final, gălbenuşurile de ou şi albuşurile bătute, separat, spumă tare.
Se unge cu unt vasul pentru pregătirea sufleurilor, se toarnă amestecul preparat şi se lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră.
Pofta buna!