Sufleu cu dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare, cimbru, salata verde, rosii.
Ingrediente:
- 500 g macaroane
- 4 ouă
- 250 ml smântână
- 600 g dovleac de plăcintă
- 100 g miez de nucă
- 100 g parmezan
- o linguriţă cu ghimbir ras
- un vârf de linguriţă cu nucşoară
- 20 g unt
- 25 g pesmet
- piper
- sare
- cimbru
- salată verde
- roşii
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb în apă cu sare, se clătesc cu apă rece, se scurg şi se lasă să se răcească.
Dovleacul se curăţă de seminţe, se taie felii subţiri, se aşază într-o tavă şi se introduce în cuptorul încins pentru circa 25-30 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.
Se pun macaroanele într-un bol mai mare, se presară dovleacul, miezul de nucă tocat mărunt, nucşoara, sare şi piper după gust.
Se presară parmezanul dat pe râzătoare, ghimbirul ras şi cimbru. Se adaugă smântână şi ouăle bătute separat, se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până capătă o culoare aurie la suprafaţă şi s-a închegat compoziţia.
Pofta buna!