Sufleu cu jambon
PrinteazaSufleu cu jambon din: jambon, oua, lapte, faina, unt, sare, piper.
- 250 g jambon
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 2 linguri făină albă
- 10 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară un sos Bechamel; după ce se răceşt se adaugă gălbenuşurile, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă deoparte.
Jambonul se taie, după gust, cuburi sau fâşii subţiri. Albuşurile se bat spumă, apoi se amestecă bine cu sosul alb şi cu jambonul.
Se toarnă compoziţia într-o formă foarte bine unsă cu unt şi destul de înaltă pentru a permite creşterea sufleului.
Se pune în cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.
Când sufleul este crescut frumos şi rumenit se scoate din cuptor şi se serveşte imediat cu sos de capere.
Pofta buna!