Sufleu cu legume, orez şi şuncă
PrinteazaSufleu cu legume, orez şi şuncă
- 250 g orez cu bobul lung
- sare
- 250 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 legătură ceapă verde
- 250 g boabe de porumb
- 1 lingură unt
- 1 cutie roşii bucăţi (850 ml)
- piper
- nucşoară rasă
- 200 g brânză gouda rasă
- 5 felii de bacon (kaiser afumat)
Preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Pregătiţi legumele. Tăiaţi mărunt ciupercile, morcovii şi ceapa verde. Scurgeţi boabele de porumb într-o strecurătoare.
Incingeţi untul într-o tigaie şi căliţi acolo ciupercile. Adăugaţi morcovii, porumbul şi roşiile conservate şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic 10-15 minute amestecând continuu. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. încorporaţi ceapa verde.
Incingeţi cuptorul la 225°C. Amestecaţi totul cu jumătate din cantitatea de brânză şi orezul scurs. Aşezaţi feliile de kaiser, presăraţi cu restul de brânză şi coaceţi sufleul cca. 15 minute. Ornaţi sufleul cu pătrunjel şi serviţi-l.
Pofta buna!