Sufleu cu mere, paine si migdale
PrinteazaSufleu cu mere, paine si migdale
- 6 chifle vechi de o zi
- 3 mere mari dulci acrişoare
- 4 linguri suc de lămâie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g fulgi de migdale
- 6 linguri miere lichidă
- 1l lapte
- 8 ouă
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
Preparare:
Ungeţi cu grăsime o formă de sufleu. Tăiaţi chiflele felii de circa 1 cm grosime. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi-le felii subţiri. Stropiţi merele cu suc de lămâie pentru a nu căpăta o culoare maronie şi presăraţi-le cu 2 linguri de zahăr.
Prăjiţi migdalele fără adaos de grăsime şi puneţi-le pe o farfurie. In forma de sufleu unsă cu grăsime aşezaţi în straturi feliile de chifle şi mere. Turnaţi mierea peste ele şi presăraţi migdalele.
Bateţi laptele, ouăle, restul zahărului şi scorţişoara, turnaţi amestecul peste sufleul cu mere şi lăsaţi-l 10 minute pentru ca ingredientele să se pătrundă, încingeţi cuptorul la 175°C. Coaceţi sufleul 50-60 de minute.
Pofta buna!
Asa facea mama sufleu cu mere.
Ingrediente:
4 mere
doua cubulete de unt
3 lingurite cu apa
1/3 cana de zahar plus inca o lingurita cu zahar brun
4 albusuri
un praf de sare
un praf de scortisoara
Mod de preparare:
Mixeaza bine untul cu zaharul din cana pana obtii un amestec pufos. Cu ajutorul unui robot de bucatarie paseaza bucatelele de mar.
Apoi, intr-o tigaie micuta pune pe foc apa si zaharul brun, pana se caramelizeaza. Imediat adauga piureul de mar si scortisoara si lasa compozitia deoparte, la racit.
Intr-un castron bate albusurile spuma cu praful de sare, dupa care toarna amestecul de mere si incorporeaza. Toarna crema in forme tapetate cu unt si faina si da-le la cuptorul incins pret de 10 minute.