Sufleu cu oua si cascaval
PrinteazaSufleu cu oua si cascaval din: oua, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, sare, piper.
- 6 ouă fierte, decojite
- 2 linguri cu unt
- 1 lingură cu făină
- 300 ml lapte
- 200 g smântână
- 2 albuşuri
- 1 lingură cu parmezan ras sau caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la încins untul, căleşte iute făina, stinge cu lapte turnat puţin câţe puţin şi adaugă smântână.
Separat bate albuşurile spumă. Amestecă încontinuu, ca să nu rămână cocoloaşe. Sărează, piperează şi lasă la foc mic o jumătate de oră. Amestecă bine, ca să nu se prindă. Adaugă albuşurile.
Toarnă totul peste ouăle aşezate într-un vas uns cu unt. Presară parmezan. Dă la cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna!