Sufleu cu paste şi nuci
PrinteazaO reteta de sufleu cu macaroane, miez de nuca, sare, crema de branza, vin alb sec, smantana, branza emmentaler si patrunjel pentru ornat.
- 500 g macaroane
- sare
- 50 g miez de nucă
- 2 cutii cremă de brânză (a 150 g)
- 100 ml vin alb sec
- 200 ml smântână
- piper
- 100 g brânză emmentaler rasă
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare. conform indicaţiilor de pe ambalaj, turnaţi apă rece peste ele şi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi miezul de nucă mărunt şi prăjiţi-l într-o tigaie, fără adaos de ulei.
Incingeţi cuptorul la 180°C. 2 Puneţi pastele într-o formă de sufleu unsă, în prealabil, cu grăsime. Amestecaţi crema de brânză cu vinul, smântână şi miezul de nucă şi condimentaţi-le cu sare şi piper. întindeţi acest amestec peste paste, apoi presăraţi brânza şi coaceţi sufleul cca 15 minute.
La final, ornaţi-l cu pătrunjel.
Poftă bună!