Sufleu cu physalis

Printeaza

Sufleu cu physalis

Sufleu cu physalis

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână
  • 4 linguri de cacao
  • 150 g zahăr tos
  • 6 albuşuri
  • 500 g physalis
  • două linguri de făină
  • pudră de scorţişoară
  • un vârf de cuţit piper roşu pisat
  • unt şi făină pentru forme
  • miere
  • cardamon

Preparare:

Ciocolata se taie în bucăţi mai mici şi se pune la topit la bain-marie împreună cu smântână. Se presară cacaoa şi făina cernută, o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară, piperul şi se amestecă bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.

Allbuşurile se mixează cu zahărul tos până când nu mai cad de pe braţele mixerului. Se pune jumătate din cantitatea de albuşuri într-un castron, se toarnă amesstecul de ciocolată cu smântână şi se amestecă bine cu o lingură de lemn.

Se adaugă restul de albuşuri,amestecând încet, de sus în jos, ca să nu se taie compoziţia. Se ung cu unt şi se presară cu făină patru forme te-morezistente.

Se toarnă compoziţia de sufleu, se nivelează, se introduc în cuptor şi se coc 20 de minute la foc mediu spre iute.

Sufleu cu physalis

Sufleu cu physalis.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.