Sufleu cu piure, varza acra si kaizer
PrinteazaSufleu cu piure, varza acra si kaizer
- 1 varza acră mică
- 1 ceapă
- 6-7 cartofi potriviţi
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri unt (sau margarină)
- 1/2 pahar lapte
- 150 g kaizer
- 3 linguri smântână
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
- untură
Mod de preparare:
Speli varza bine, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le pui să se călească în untura încinsă. Adaugi apoi o ceaşcă de apă fierbinte şi foaia de dafin şi laşi să fiarbă la foc mic timp de o oră. Intre timp, cureţi cartofii, îi tai în sferturi, îi fierbi, apoi faci un piure cu margarina şi laptele călduţ.
Când e gata, potriveşti de sare. Tai kaizerul felii subţiri, îl rumeneşti puţin în untură şi când toate sunt gata aşezi într-o cratiţă un rând de varză, unul de piure, altul de kaizer şi, la urmă, încă unul de varză.
Amesteci smântână cu gălbenuşul, potriveşti de sare şi piper, torni sosul peste varză şi dai sufleul la cuptor pentru 25-30 de minute.
Sufleu cu piure, varză acră si kaizer
Poftă bună!
Arata apetisant!