Sufleu cu rosii
PrinteazaSufleu cu rosii din: rosii, branza de vaci, smantana, unt, lapte, oua, faina, rozmarin, sare.
- câteva roşii
- 500 g brânză de vaci
- 200 ml smântână
- 150 g unt
- 200 ml lapte
- 4 ouă
- 100 g făină
- 3 crenguţe de rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Topeşte untul. Presară făina, toarnă uşor laptele şi amestecă energic până obţii un sos alb.
Separat, amestecă brânza de vaci, trecută printr-o sită cu smântână. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi sosul alb.
La final, încorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Pune crenguţele de rozmarin într-o formă unsă cu puţin unt.
Toarnă compoziţia de brânză şi aşază deasupra roşioarele.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute.
Sufleu cu rosii
Pofta buna!