Sufleu cu salam uscat si carnaciori afumati
PrinteazaSufleu cu salam uscat si carnaciori afumati din: cârnăciori afumaţi, felii de salam uscat, cartofi, ceapa, usturoi, smantana, oua, unt, mozzarela, sare, piper.
Ingrediente:
- 3-4 cârnăciori afumaţi
- câteva felii de salam uscat (picant)
- 600 g cartofi
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 6 linguri de smântână
- 3 ouă
- 1 cub de unt
- 200 g mozzarella
- sare, piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii tăiaţi în cubuleţe. Căleşte ceapa tocată fin. Când se aureşte, adaugă usturoiul mărunţit şi cârnăciorii feliati. Prăjeşte 2-3 minute. Separat, bate ouăle cu smântână, sare şi piper.
Scurge cartofii şi lâsă-i la răcit. Toarnă amestecul de ouă peste cartofi, apoi ingredientele călite. Amestecă uşor. Unge o tavă termorezistentă cu unt, toarnă compoziţia şi dă la cuptor 20 de minute (fără să-l încingi!).
Când s-a scurs timpul, rade mozzarella şi aşază feliile de salam. Mai lasă 5-10 minute în cuptor. Nu aştepta să se raceasca!
Sufleu cu salam uscat si carnaciori afumati
Pofta buna!