Sufleu de alpaj

Printeaza

Sufleu de alpaj

Sufleu de alpaj

Ingrediente:

  • un litru de lapte
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 100 g griş
  • 30 g unt
  • 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere)
  • piper proas­păt măcinat
  • un vârf de cuţit de nuc­şoară rasă
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 albuşuri

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi grisul, puţin câte puţin, amestecând încontinuu timp de 4-5 minute. Adăugaţi untul, brânza rasă, piperul şi nucşoara, lăsând totul la foc mic, până când brânza s-a topit.

Trageţi cratiţa deoparte şi lăsaţi să se răcească puţin, după care adăugaţi în compoziţie gălbenuşurile bătute.

Bateţi spumă albuşurile şi încorporaţi-le, de asemenea, foarte uşor. într-o formă de sufleu, bine unsă cu unt, turnaţi această compoziţie, după care daţi la cuptor (pe rândul de jos) şi coaceţi timp de 35-40 de minute la 200°C.

Sufleu de alpaj

crop Sufleu-de-alpaj.jpg  crop Sufleu-de-alpaj1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.