Sufleu de alpaj
PrinteazaSufleu de alpaj
Ingrediente:
- un litru de lapte
- o jumătate de linguriţă de sare
- 100 g griş
- 30 g unt
- 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere)
- piper proaspăt măcinat
- un vârf de cuţit de nucşoară rasă
- 4 gălbenuşuri
- 4 albuşuri
Mod de preparare:
Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi grisul, puţin câte puţin, amestecând încontinuu timp de 4-5 minute. Adăugaţi untul, brânza rasă, piperul şi nucşoara, lăsând totul la foc mic, până când brânza s-a topit.
Trageţi cratiţa deoparte şi lăsaţi să se răcească puţin, după care adăugaţi în compoziţie gălbenuşurile bătute.
Bateţi spumă albuşurile şi încorporaţi-le, de asemenea, foarte uşor. într-o formă de sufleu, bine unsă cu unt, turnaţi această compoziţie, după care daţi la cuptor (pe rândul de jos) şi coaceţi timp de 35-40 de minute la 200°C.
Sufleu de alpaj
Pofta buna!