Sufleu de banane cu scortisoara
PrinteazaSufleu de banane cu scortisoara din: banane, unt, faina, oua, scortisoara, zahar, ciocolata, lapte, stafide, cafea.
- 12 banane
- 80 g unt
- 3 linguri făină albă
- 6 oua
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguri zahăr pudră
- 250 g ciocolată
- 1 cană apă
- 1 cană lapte
- 250 g stafide
- 4 linguri esenţă cafea
Mod de preparare:
Bananele, curăţate de coajă, se zdrobesc cu o furculiţă şi se amestecă omogen cu untul frecat spumă, cu faina şi ouăle. Se amestecă până ce totul devine o spuma, care se aşază într-o formă bine unsă cu unt.
Se presară deasupra scorţişoară pisată fin şi zahărul pudră. Se lasă la cuptor la foc moale aproximativ un sfert de oră. Separat, se topeşte ciocolata cu foarte puţină apă şi se adaugă laptele îndulcit, fierbinte, apoi cafeaua.
Se servesc împreună.
Pofta buna!