Sufleu de branza numai cu albus
PrinteazaSufleu de branza numai cu albus
- 1 lingură unt
- 1 lingură făiină
- 1 1/2 ceaşcă lapte
- 150 g brânză rasă
- 50 g caşcaval
- 6 albuşuri
- sare
- piper
- 1/2 lingură unt pentru uns forma si putin pesmer
Mod de preparare:
Se face un rântaş alb dintr-o lingură de făină şi o lingură de unt. Se stinge cu lapte sau cu smântână subţire. Cum începe să fiarbă, se dă la o parte, se adaugă brânza rasă şi caşcavalul tăiat în bucăţele mici.
Se pune sare şi, după gust, puţin piper sau nucşoară pisată.
Se amestecâ cu albuşurile bătute spumă şi se toarnă compoziţia într-o formă bine unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se presară brânza rasă, se dă la cuptor. Se serveşte îndată ce a crescut şi s-a rumenit deasupra.
Pofta buna!