Sufleu de branza sau cascaval ras
PrinteazaSufleu de branza sau cascaval ras din: oua, lapte, faina, unt, branza sau cascaval.
- 4 ouă crude
- 1 cană lapte
- 3-4 linguri făină
- 3 linguri unt (ulei sau margarină)
- 5- 6 linguri brânză rasă sau caşcaval ras mărunt
Mod de preparare:
Din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb. Când este gata, în sosul cald se adaugă brânza (caşcavalul) şi se amestecă bine, apoi se lasă să se răcească. Când sosul s-a răcit, se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând mereu pentru omogenizarea amestecului.
In final se adaugă albuşurile bătute spumă separat, care la rândul lor se înglobează în amestec.
Totul se pune într-un vas (tavă), de preferat din sticlă termorezistentă, uns în prealabil, şi se dă la cuptor, la foc mic, pentru 1/2 oră.
Reamintim că amestecul nu trebuie să depăşească iniţial jumătate din înălţimea vasului, pentru că la cuptor se umflă, până la dublarea volumului.
Sufleul se serveşte fierbinte, chiar în vasul în care a stat la cuptor.
Pofta buna!