Sufleu de branza
PrinteazaSufleu de branza
- 50 g unt
- 50 g făină
- 1/3 litru de lapte
- brânză rasă
- 3 ouă
- nucşoară
- sare, piper
Mod de preparare:
Căleşte untul în făină. Diluează-l cu lapte. Lasă să fiarbă câteva minute şi adaugă sare, piper şi nucşoară, încorporează brânza rasă şi adaugă trei gălbenuşuri, unul câte unul, după ce ai luat vasul de pe foc, amestecând energic.
Bate albuşurile de ouă rămase şi încorporează-le. Varsă totul într-o formă tapetată cu unt şi dă la cuptorul încălzit la foc mediu, timp de 20 de minute.
Se serveşte imediat după ce l-ai scos din cuptor. Brânza folosită poate fi gruyere sau parmezan. Mai poţi încorpora şi o cană de smântână.
Pofta buna!
As face si eu in sufleu cu branza. De mult tot ma gandesc, iar reteta asta e binevenita.