Sufleu de broccoli si gulii
PrinteazaSufleu de broccoli si gulii
- 2 ceşti orez fiert
- 1 cutie de roşii decojite
- 4 linguri caşcaval ras
- 500 g broccoli
- 400 g gulii
- sare
- 2 linguri unt (margarină)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- puţină zeamă concentrată de legume sau 1 cub condimente cu apă
- 2 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- 100 g caşcaval ras
- puţină margarină pentru uns tava
Mod de preparare:
Ungi o formă de budincă şi presari în ea orezul fiert, peste care aşezi roşiile scurse şi tăiate bucăţele şi apoi caşcavalul ras. Speli bucheţelele de broccoli, le scurgi bine, le tai mărunt şi le pui peste roşii, împreună cu guliile tăiate felii. Sărezi după gust.
Ceapa, curăţată, o toci şi o căleşti în unt încins până devine sticloasă, adaugi ardeiul tăiat fâşii şi când s-a rumenit le torni peste ingredientele din forma de budincă împreună cu zeama concentrată, de legume.
Baţi gălbenuşurile cu smântână, încorporezi caşcavalul ras şi tomi peste legume. Aşezi budinca în cuptorul încins la în prealabil şi laşi 25-30 de minute să se coacă. Garniseşti sufleul cu mărar sau pătrunjel tocat şi-l serveşti cald.
Pofta buna!