Sufleu de caise

Printeaza

Sufleu de caise

Ingrediente:Sufleu de caise

  • 800 g caise
  • 30 g unt
  • vanilie
  • 180 g zahăr
  • 5-6 albuşuri
  • 2 linguri com­poziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie

 

Mod de preparare:

Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia.

Se amestecă pînă ce au scăzut, se dau prin sită, apoi se incorporează cu compoziţia de sufleu de lămîie sau vanilie şi cu albuşurile bătute spumă tare.

Se unge cu unt un vas de sufleu, se umple cu compoziţia de mai sus şi se dă la cuptor moderat cu 15 minute inainte ele a fi servit.

Se pudrează cu zahăr farin şi separat se serveşte frişcă bătută spumă sau un sirop.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.