Sufleu de carnati afumati si cascaval

Printeaza

Sufleu de carnati afumati si cascaval din: cârnăciori afumaţi, ulei, faina, oua, condiment din legu­me uscate, lapte, caşcaval, făină şi margarină.

Sufleu_de_carnati_afumati_si_cascaval

Ingrediente:

  • 500 g cârnăciori afumaţi
  • 1 lingură ulei
  • 50 g făină
  • 4 ouă
  • condiment din legu­me uscate
  • 250 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • câte 1 lingură făină şi margarină pentru vas

Mod de preparare:

Tai cârnăciorii în ronde­le sau bucăţi mici, pe care le prăjeşti într-o tigaie cu uleiul încins.

Dizolvi făina în 100 ml lapte. încălzeşti restul de lapte, iar când dă în clocot, torni laptele cu făină şi amesteci până se îngroa­şă, păstrând cratiţa pe foc mic.

Iei sosul de pe foc, încorporezi 50 g caşcaval ras şi iaşi să se răcească. Amesteci cârnăciorii cu sosul alb, gălbenuşurile şi condiment din legume, după gust.

Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţie amestecând uşor, cu miş­cări circulare verticale.

Ungi o formă termorezistentă cu margarină, o presari cu făină şi torni compoziţia.

Coci sufleul 10 minute la foc iute, în cuptorul preîncălzit, apoi pentru alte 15 minute la foc mediu. Când îl scoţi din cuptor, presaţi deasu­pra caşcavalul ras.

Sufleu de carnati afumati si cascaval

Sufleu_de_carnati_afumati_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.