Sufleu de carnati afumati si cascaval
PrinteazaSufleu de carnati afumati si cascaval din: cârnăciori afumaţi, ulei, faina, oua, condiment din legume uscate, lapte, caşcaval, făină şi margarină.
Ingrediente:
- 500 g cârnăciori afumaţi
- 1 lingură ulei
- 50 g făină
- 4 ouă
- condiment din legume uscate
- 250 ml lapte
- 100 g caşcaval
- câte 1 lingură făină şi margarină pentru vas
Mod de preparare:
Tai cârnăciorii în rondele sau bucăţi mici, pe care le prăjeşti într-o tigaie cu uleiul încins.
Dizolvi făina în 100 ml lapte. încălzeşti restul de lapte, iar când dă în clocot, torni laptele cu făină şi amesteci până se îngroaşă, păstrând cratiţa pe foc mic.
Iei sosul de pe foc, încorporezi 50 g caşcaval ras şi iaşi să se răcească. Amesteci cârnăciorii cu sosul alb, gălbenuşurile şi condiment din legume, după gust.
Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţie amestecând uşor, cu mişcări circulare verticale.
Ungi o formă termorezistentă cu margarină, o presari cu făină şi torni compoziţia.
Coci sufleul 10 minute la foc iute, în cuptorul preîncălzit, apoi pentru alte 15 minute la foc mediu. Când îl scoţi din cuptor, presaţi deasupra caşcavalul ras.
Sufleu de carnati afumati si cascaval
Pofta buna!