Sufleu de cartofi cu branza dulce
PrinteazaSufleu de cartofi cu branza dulce din: cartofi, lapte, unt, branza, faina, oua, morcovi, marar.
- 3,5 kg cartofi
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 1 kg brânză dulce de vacă
- 100 g făină
- 3 ouă
- 750 g morcovi
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se trec prin presă. Separat, se face un sos alb, bine scăzut (dizolvându-se făina cu lapte rece şi turnată ulterior în lapte clocotit, continuându-se fierberea şi amestecând continuu până se îngroaşă).
Sosul alb se înglobează în piureul de cartofi, se adaugă gălbenuşurile, jumătate din cantitatea de unt, morcovii fierţi şi raşi mai mare, mărarul tăiat mărunt, sare şi albuşurile bătute spumă.
Se unge forma, se pune compoziţia şi se aşază în cuptor, în baie de aburi.
Pofta buna!