Sufleu de cascaval
PrinteazaSufleu de cascaval
- 7 linguri caşcaval ras
- 5 ouă
- sare
- piper
Pentru sos alb:
- 1 1/2 lingură unt
- 2 linguri făină
- 2 ceşti lapte
Mod de preparare:
Topim untul, adăugăm făina si amestecării pe foc. Turnăm lapte fierbinte. Cînd sosul este gata, punem 4 linguri de caşcaval, amestecînd bine pe foc. Punem sare şi piper.
Luăm sosul de pe plită, adăugăm gălbenuşurile şi două linguri de caşcaval.
Batem spumă 5 albuşuri şi le amestecăm cu sosul alb, turnînd cîte puţin sos în albuş.
Ungem cu unt un vas de sticlă rezistentă la foc sau o formă de piatră, mai adăugăm cîteva bucăţele de unt proaspăt, punem compoziţia în vas şl presărăm deasupra puţin caşcaval ras.
Coacem sufleul în cuptor slab, 30-35 minute.
In loc de caşcaval, putem face sufleul cu parmezan sau cu şvaiţer.
Pofta buna!
Foarte bun!