Sufleu de cascaval

Printeaza

 Sufleu de cascaval

Ingrediente:Sufleu de cascaval

  • 7 linguri caşcaval ras
  • 5 ouă
  • sare
  • piper

Pentru sos alb:

  • 1 1/2 lingură unt
  • 2 linguri făină
  • 2 ceşti lapte

Mod de preparare:

Topim untul, adăugăm făina si ameste­cării pe foc. Turnăm lapte fierbinte. Cînd sosul este gata, punem 4 linguri de caş­caval, amestecînd bine pe foc. Punem sare şi piper.

Luăm sosul de pe plită, adăugăm găl­benuşurile şi două linguri de caşcaval.

Batem spumă 5 albuşuri şi le ameste­căm cu sosul alb, turnînd cîte puţin sos în albuş.

Ungem cu unt un vas de sticlă rezis­tentă la foc sau o formă de piatră, mai adăugăm cîteva bucăţele de unt proas­păt, punem compoziţia în vas şl presă­răm deasupra puţin caşcaval ras.

Coacem sufleul în cuptor slab, 30-35 minute.

In loc de caşcaval, putem face sufleul cu parmezan sau cu şvaiţer.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.