Sufleu de ciocolata cu gutui
PrinteazaSufleu de ciocolata cu gutui din: ciocolata neagra, zahar, unt, oua, frisca cacao, amidon, sare, migdale, gutui, lamaie, portocala, scortisoara, miere, unt, anason, migdale caramelizate, menta.
- 300 g ciocolată neagră
- 150 g zahăr
- 65 g unt
- 6 ouă
- 50 ml frişcă
- 30 g cacao
- 15 g amidon
- 3 g sare
- 100 g migdale
- 3 gutui
- o lămâie
- o portocală
- 5 g scorţişoară
- 30 ml miere
- anason
- unt
- migdale caramelizate
- mentă
Mod de preparare:
Se pune la topit la bain-marie ciocolata şi untul. Când s-a topit ciocolata se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Intr-un vas mai mare se mixează gălbenuşurile cu 50 g zahăr până când îşi dublează volumul şi se albesc. Se toarnă ciocolata şi untul topit, se adaugă migdalele măcinate, cacaua amestecată cu amidon şi se încorporează.
Albuşurile se mixează împreună cu sarea până când nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste amestecul din vas şi se amestecă bine cu o lingură de jos in sus pană se încorporează total în compoziţie.
Se toarnă într-o formă unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 25 de minute fără să se deschidă uşa cuptorului căci se lasă compoziţia.
Intr-o oală se pun gutuile tăiate felii, o steluţă de anason, mierea, scorţişoara, sucul şi coaja rasă de lămâie şi portocală. Se adaugă puţină apă, se fierb până se înmoaie apoi se servesc alături de sufleul de ciocolată.
Sufleu de ciocolata cu gutui
Pofta buna!