Sufleu de ciocolata cu rom
PrinteazaO reteta delicioasa de sulfeu de ciocolata cu rom din: lapte, unt, faina, zahar, ciocolata menaj, oua, rom si unt.
pentru sufleu:
- 300 ml lapte
- 50 g unt
- 60 g faină albă
- 100 g zahăr
- 70 g ciocolată menaj
- 4 ouă
- 30 g rom
pentru forme:
- 30 g zahăr
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pune ciocolata tăiată bucăţi şi untul într-o crăticioară şi topeşte-le, la foc mic, amestecând continuu. Incorporează făina cernută, adaugă laptele călduţ şi fierbe-le 1 minut. Ia de pe foc şi lasă compoziţia să se răcească.
Incorporează gălbenuşurile şi romul, amestecând cu o spatulă. Bate albuşurile spumă cu zahărul. Incorporează-le în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus.
Toarnă compoziţia în forme individuale unse cu unt şi presărate cu zahăr. Coace sufleurile 20 de minute la 180° C. Serveşte-le imediat ce le-ai scos din cuptor. Le poţi servi împreună cu un sos de mentă sau de fructe de pădure (pasate şi fierte la foc mic câteva minute).
Sufleu de ciocolata cu rom
Pofta buna!