Sufleu de ciocolată şi castane glasate
PrinteazaO reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra.
- 300 g ciocolată de menaj
- 150 g castane glasate
- 150 ml lapte
- 20 migdale
- 2 linguri zahăr
- 4 ouă
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180° C. Bate albuşurile cu zahărul până la obţinerea unei spume tari. Pune laptele şi ciocolata ruptă bucăţi sau rasă într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie.
Când ciocolata s-a topit complet, lasă amestecul la răcit, apoi, amestecând uşor, dar continuu, încorporează gălbenuşurile unul câte unul şi spuma de albuşuri, având grijă să nu se lase. La sfârşit, adaugă castanele glasate sfărâmate în bucăţi mari.
Unge formele pentru sufleu cu unt şi pudrează-le cu zahăr; toarnă compoziţia de ciocolată şi castane şi umple-le 3/4 din capacitate. Presară deasupra câteva feliuţe de migdale şi coace sufleurile 15 minute în cuptorul preîncălzit.
Când sunt gata, scoate sufleurile din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi scoate-le din forme. Aşază-le pe farfurii individuale, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.
Varinate: Poţi înlocui castanele glasate cu alte fructe deshidratate (curmale, prune, smochine sau caise). Poţi pune în compoziţie migdale, nuci, alune de pădure.
Sufleu de ciocolată şi castane glasate
Pofta buna!