Sufleu de ciuperci cu ceapa
PrinteazaSufleu de ciuperci cu ceapa din: ulei, ceapa, ciuperci, sare, piper, unt, pesmet, oua, faina, lapte, nucsoara, cascaval.
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa
- 300 g ciuperci
- sare
- piper
- unt (pentru uns)
- pesmet (pentru tapetat)
- 4 oua
pentru bechamel:
- 2 1/2 linguri unt
- 2 1/2 linguri faina
- 3/4 cana lapte incalzit
- sare
- piper
- nucsoara
- 100 g cascaval razuit
Mod de preparare:
Ungi vasele pentru sufleu cu unt si pesmet. Separi galbenusurile de albusuri, acestea din urma le lasi deoparte, la temperatura camerei. Incingi o tigaie cu uleiul, adaugi ceapa tocata si lasi pana devine usor aurie.
Adaugi ciupercile, asezonezi cu sare si piper si tii pe foe, amestecand de cateva ori pana cand isi lasa si se evapora toata apa. E foarte important sa nu fie exces de zeama. Transferi ciupercile pe o farfurie pentru a se racori.
Prepari sosul Bechamel topind untul intr-o tigaie, adaugi faina si lasi la copt cateva minute, amestecand mereu. Torni laptele cald, presari sare, piper si putina nucsoara si lasi pe foc pana se ingroasa (cam 5 minute la flacara mica).
Dai la o parte de pe flacara, lasi sa se raceasca putin si rastorni galbenusurile batute bine. Adaugi ciupercile in sos si amesteci, apoi incorporezi si cascavalul razuit. Bati albusurile cu putina sare pana devin o spuma tare.
Adaugi usor un sfert din ea in compozitia cu ciuperci, apoi incorporezi si restul, cu mare grija, pentru a nu-si pierde volumul.
Torni compozitia in cele doua dorme pregatite, bani in cuptorul incins si le lasi la copt 30-35 de minute. Pe timpul coacerii, nu deschide usa de la cuptor, sufleul se va lasa. Serveste cald.
Sufleu de ciuperci cu ceapa
Pofta buna!