Sufleu de ciuperci cu smantana
PrinteazaSufleu de ciuperci cu smantana din: ciuperci, smantana, oua, unt, lapte dulce, faina, ulei, pesmet, sare, piper.
- 150 g ciuperci
- 75 ml smantana
- 2 oua
- 50 g unt
- 100 ml lapte dulce
- 1 lingura faina
- 1/2 lingura ulei
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, ie speli, le tai şi le sotezi în 25 g de unt. Restul de unt îl încingi, adaugi făina şi laptele. Amesteci până se îngroaşă, condimentezi cu sare şi piper şi dai deoparte să se răcească.
Adaugi în compoziţie gălbenuşurile, unul câte unul, smântână şi ciupercile sotate. Baţi albuşu-rile spumă cu un praf de sare şi le pui în compoziţie.
Torni totul într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet. Laşi să se coacă în cuptor cam 45 de minute. Nu deschizi uşa cuptorului pentru că ţi se strică sufleul. Il serveşti cald.
Sufleu de ciuperci cu smantana
Pofta buna!