Sufleu de ciuperci cu telemea
PrinteazaSufleu de ciuperci cu telemea din: ciuperci proaspete, oua, faina, lapte, branza telemea, ceapa, unt, pesmet, sare.
Ingrediente:
- 300 g ciuperci proaspete
- 3 ouă
- 1/2 lingură cu făină
- 1 ceaşcă de lapte
- 150 g brânză telemea
- 1 ceapă
- 3 linguri cu unt
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Lasă-le să se scurgă bine şi taie-leîn felii subţiri. Separat, căleşte ceapa într-o lingură cu unt topit.
Adaugă făina, stinge cu laptele. Lasă să fiarbă, amestecând energic, până ce capătă consistenţa unei smântâni. Adaugă brânza rasă, gălbenuşurile şi o lingură cu unt.
Incorporează albuşurile bătute cu un praf de sare. Unge un vas termorezistent cu restul de unt şi tapetează cu pesmet.
Pune un strat din compozitia de branza, apio altul de felii de ciuperci. Şi tot asa pana termini toate ingredientele. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.
Sufleu de ciuperci cu telemea
Pofta buna!