Sufleu de ciuperci cu telemea

Printeaza

Sufleu de ciuperci cu telemea din: ciuperci proaspete, oua, faina, lapte, branza telemea, ceapa, unt, pesmet, sare.

Sufleu_de_ciuperci_cu_telemea

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci proaspete
  • 3 ouă
  • 1/2 lingură cu făină
  • 1 ceaşcă de lapte
  • 150 g brânză telemea
  • 1 ceapă
  • 3 linguri cu unt
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Lasă-le să se scurgă bine şi taie-leîn felii subţiri. Separat, căleşte ceapa într-o lin­gură cu unt topit.

Adaugă făina, stinge cu laptele.  Lasă să fiarbă, amestecând energic, până ce ca­pătă consistenţa unei smântâni. Adaugă brânza rasă, gălbenuşurile şi o lingură cu unt.

Incorporează albuşurile bătute cu un praf de sare. Unge un vas termorezistent cu restul de unt şi tapetează cu pesmet.

Pune un strat din compozitia de branza, apio altul de felii de  ciuperci. Şi tot asa pana termini toate ingredientele. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.

Sufleu de ciuperci cu telemea

Sufleu_de_ciuperci_cu_telemea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.