Sufleu de ciuperci si ceapa
PrinteazaSufleu de ciuperci si ceapa din: oua, ciuperci, lapte, faina, ceapa, ulei, sare.
- 5 ouă crude
- 500 g ciuperci
- 1 cană lapte (1/4 I)
- 2 linguri făină
- 1 ceapă
- ulei (sau unt)
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se spală bine; după aceea, se toacă mărunt. Ceapa, tocată de asemenea, se pune la prăjit într-o cratiţă mai mare. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă ciupercile şi se tin până ce devin moi şi încep să-şi schimbe culoarea.
Separat, din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb. Peste sos se adaugă ciupercile şi, când amestecul s-a răcit, pe rând gălbenuşurile.
Compoziţia se amestecă în continuare până ce devine omogenă. In final se adaugă albuşurile bătute spumă, care se înglobează în amestec.
In final amestecul se pune la cuptor într-o tavă (emailată sau din sticlă termorezistentă), bine unsă. Se tine la cuptor cam 30 de minute, la foc potrivit.
Se serveşte cald.
Pofta buna!