Sufleu de ciuperci si ceapa

Printeaza

Sufleu de ciuperci si ceapa din: oua, ciuperci, lapte, faina, ceapa, ulei, sare.

Ingrediente:Sufleu de ciuperci si ceapa

  • 5 ouă crude
  • 500 g ciuperci
  • 1 cană lapte (1/4 I)
  • 2 linguri făină
  • 1 ceapă
  • ulei (sau unt)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se spală bine; după aceea, se toacă mărunt. Ceapa, tocată de asemenea, se pune la prăjit într-o cratiţă mai mare. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă ciupercile şi se tin până ce devin moi şi încep să-şi schimbe culoarea.

Separat, din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb. Peste sos se adaugă ciupercile şi, când amestecul s-a răcit, pe rând gălbenuşurile.

Compoziţia se amestecă în continuare până ce devine omogenă. In final se adaugă albuşurile bătute spumă, care se înglobează în amestec.

In final amestecul se pune la cuptor într-o tavă (emailată sau din sticlă termorezistentă), bine unsă. Se tine la cuptor cam 30 de minute, la foc potrivit.

Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.