Sufleu de conopida cu branza rasa
PrinteazaSufleu de conopida cu branza rasa din: oua, conopida, lapte, faina, ulei sau unt, branza sau cascaval.
- 5 ouă crude
- 1 conopidă de mărime medie
- 1 cană cu lapte dulce
- 2 linguri făină
- ulei sau unt
- 4 linguri brânză rasă sau caşcaval ras
Mod de preparare:
Din făină, lapte şi ulei se pregăteşte un sos alb. La sos se adaugă jumătate din brânza rasă. Separat se fierbe conopida în apă cu sare.
După ce a fiert bine, se desface în buchefele şi se pasează cu furculifa, apoi se amestecă cu sosul. In amestecul răcit se înglobează gălbenuşurile celor cinci ouă.
La sfârşit, se adaugă cele 5 albuşuri bătute spumă. Amestecul bine omogenizat se pune la cuptor într-o tavă din sticlă termorezistentă, bine unsă. Peste amestec se presară jumătatea rămasă din brânza rasă.
Se coace la foc potrivit cam 1/2 oră, după care sufleul este servit fierbinte la masă, eventual cu smântână.
Pofta buna!