Sufleu de conopida cu cascaval
PrinteazaO reteta de sulfeu de conopida din: conopida, ulei, faina, lapte, cascaval, sare, piper, nucsoara si rozmarin.
- 1 conopida medie
- 50 ml ulei
- 30 g faina
- 1/2 l lapte
- 200 g cascaval ras
- sare
- piper
- nucsoara
- rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Se spală şi se rup bucheţelele de conopidă, care se pun apoi la fiert în apă cu sare. Se lasă la fiert 15 minute şi apoi se scurg. 2. într-o tigaie cu margini înalte se pune uleiul Unisol la încins şi se adaugă faina. Se amestecă energic şi apoi se toarnă laptele, puţin câte puţin, desfacând faina ca să nu facă cocoloaşe.
După ce s-a pus tot laptele, se lasă pe / foc circa 10 minute să se lege, amestecând mereu. Se potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară. Se ia de pe foc, se adaugă 100 g caşcaval şi se amestecă până se topeşte complet. Intr-un vas de cuptor din ceramică se pun bucheţelele de conopidă şi se acoperă cu sosul alb.
Se presară restul caşcavalului şi se dă vasul la cuptor pentru 5-10 minu te până ce caşcavalul s-a topit şi formează o frumoasă crustă aurie. După ce se scoate vasul din cuptor, se ornează cu rămurele de rozmarin proaspăt. Se serveşte cald sau rece, ca antreu sau ca fel principal.
Sulfeu de conopida
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sufleu de conopida cu cascaval