Sufleu de conopida cu cascaval

Printeaza

O reteta de sulfeu de conopida din: conopida, ulei, faina, lapte, cascaval, sare, piper, nucsoara si rozmarin.

Ingrediente:Sufleu de conopida cu cascaval

  • 1 conopida medie
  • 50 ml ulei
  • 30 g faina
  • 1/2 l lapte
  • 200 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • rozmarin proaspat

 

Mod de preparare:

Se spală şi se rup buche­ţelele de conopidă, care se pun apoi la fiert în apă cu sare. Se lasă la fiert 15 minu­te şi apoi se scurg. 2. într-o tigaie cu margini înalte se pune uleiul Unisol la încins şi se adaugă faina. Se amestecă energic şi apoi se toarnă laptele, puţin câte puţin, desfacând faina ca să nu facă cocoloaşe.

După ce s-a pus tot laptele, se lasă pe / foc circa 10 minute să se lege, amestecând mereu. Se potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară. Se ia de pe foc, se adaugă 100 g caşcaval şi se ameste­că până se topeşte complet.  Intr-un vas de cuptor din ceramică se pun bucheţelele de conopidă şi se acoperă cu sosul alb.

Se presară restul caşcavalului şi se dă vasul la cuptor pentru 5-10 minu te până ce caşcavalul s-a topit şi formează o frumoa­să crustă aurie. După ce se scoate vasul din cuptor, se ornează cu rămurele de rozmarin proaspăt. Se serveşte cald sau rece, ca antreu sau ca fel principal.

Sulfeu de conopida

Sufleu de conopida cu cascaval


Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sufleu de conopida cu cascaval

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.