Sufleu de conopida cu mustar si coriandru
PrinteazaSufleu de conopida cu mustar si coriandru din: bere, pâine de secară uscată şi tăiată cubuleţe, unt, conopida, chimen, cascaval, oua, muştar, coriandru măcinat, piper.
- 300 ml bere
- 3 căni pâine de secară uscată şi tăiată cubuleţe
- 2 linguri unt
- 1 conopidă
- 1 linguriţă chimen
- 3 ceşti caşcaval ras
- 4 ouă
- 1 linguriţă muştar
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- piper proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Cu cca 1 oră înainte de preparare, berea se toarnă într-un castron larg şi se lasă să se odihnească, ca să se evapore tot acidul. Se aşază cuburile de pâine pe o tavă şi se coc la cuptor până ce devin crocante (cca 15 min).
Se curăţă conopida, se despart bucheţelele şi se taie cuburi. Se topeşte untul şi se prăjeşte conopida, cu chimen. Se pune într-un castron conopida şi pâinea şi se amestecă împreună cu caşcavalul; apoi se aşază într-o formă de sufleu unsă cu unt.
Se bat ouăle cu muştar, coriandru şi piper; se adaugă berea şi se toarnă acest sos peste conopidă. Se coace 30 min. în cuptorul încins la 180 °C, până se rumeneşte.
Sufleu de conopida cu mustar si coriandru
Pofta buna!