Sufleu de conopidă cu unt
PrinteazaSufleu de conopidă
- 1 kg conopidă
- 2 ouă
- 1/2 lingură făină
- 1 ceaşcă lapte
- 3 linguri brânză dulce
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge cu lapte sau cu apă.
Se ţine să fiarbă până se îngroaşă ca o smântână. Se amestecă cu conopida, se adaugă brânza, gălbenuşurile şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Se potriveşte de sare. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptor, la foc potrivit, şi se ţine până creşte şi se rumeneşte frumos deasupra.
Poftă bună!
E buna conopida cu branza dulce